Terug Lees dit artikel

Eieren in kokosmelk-curry

Eieren in kokosmelk-curry


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Vermaal koriander, chilipoeder, 1 theelepel van het venkelzaad, het komijnzaad, kurkuma, gember en knoflook in de keukenmachine met 2 eetlepels water tot een dikke currypasta.
  2. Verhit de olie in een pan en bak het fenegriekzaad, de rest van het venkelzaad en het kaneelstokje ca. 10 seconden. Voeg de uien toe en venle toe en bak al roerend glazig. Schep de currypasta erbij en bak op matig vuur ca. 7 minuten.
  3. Meng de tomatenpulp erdoor en bak even mee. Blus af met 600 ml water en laat 20 minuten sudderen tot je een homogene massa hebt.
  4. Roer de kokosmelk erdoor en breng aan de kook. Haal de curry van het vuur, verwijder het kaneelstokje, roer het limoensap erdoor en breng op smaak met zout. Leg de halve eieren met de dooierkant naar boven in de saus. Serveer met warm Indiaas brood zoals paratha of chapati.



Dit artikel delen?