Terug Lees dit artikel

Gefermenteerde spitskool

Gefermenteerde spitskool


Voor 20 porties


Bereiding

  1. Doe de spitskool en de wortel in een diepe, schone kom en meng goed met het zout. Masseer stevig met je schone handen tot de groenten zachter worden en vocht gaan loslaten (dit duurt ongeveer 5-10 minuten).
  2. Voeg de laurierbladeren en de peperkorrels toe en meng nogmaals.
  3. Doe de groenten met het vocht in een grote weckpot (of een paar kleinere) en zet ze onder druk (bijvoorbeeld met een zak knikkers). Zorg dat er geen luchtbellen tussen zitten en dat alles onder het vocht staat.
  4. Laat de weckpot zonder deksel minstens 3 dagen op kamertemperatuur staan zodat het koolzuurgas kan verdampen (dek eventueel af met stukje (kaas)doek). Proef na 3 dagen en laat langer staan als je meer fermentatie (zuurdere smaak) wilt hebben. Ik laat de pot meestal een week op kamertemperatuur staan.
  5. Besprenkel de gefermenteerde kool voor het serveren met een scheutje olijf- of zonnebloemolie en een scheutje ahornsiroop.



Dit artikel delen?