Jachtschotel van bataat met jackfruit, zuurkool, appel en ananas
Jachtschotel van bataat met jackfruit, zuurkool, appel en ananas
Voor 4 personen
- jackfruit 400 g (blik)
- boekweitmeel 1 eetl
- peper en zout
- sjalotten 2, fijngesneden
- knoflook 2 teentjes, fijngesneden
- rode peper 1, fijngesneden
- kokosolie om in te bakken
- tomatenpuree 2 theel
- groentebouillon 200 ml
- ontbijtkoek gember 1 snee, verkruimeld
- zoete bataten (of aardappels) 500 g, geschild in stukken
- zuurkool 250 g
- appels 2, geschild en in schijven
- ananas ½, geschild, in halve ringen
- paneermeel 2 eetl
- geraspte kaas of edelgistvlokken 50 g
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Pluk de jackfruit uit elkaar en bestrooi met boekweitmeel, peper en zout.
- Bak de sjalotten, knoflook en rode peper in kokosolie. Voeg de pulled jackfruit toe en bak mee.
- Roer de tomatenpuree en de groentebouillon erdoor. Voeg tot slot de gemberontbijtkoek toe en laat nog even sudderen.
- Kook ondertussen de bataten (of aardappels) gaar en stamp met wat olie tot een puree. Voeg flink wat peper toe.
- Leg de zuurkool onderin een ovenschaal en bedek met schijfjes appel en ananas. Schep het jackfruitmengsel erop en dek af met de puree.
- Bestrooi met paneermeel en kaas, druppel er olie over en zet 15-20 minuten in de oven tot er een lichtbruin korstje op zit.