Salade van venkel, tijgergarnalen en perzik
Salade van venkel, tijgergarnalen en perzik
Voor 4 personen
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 50 ml appel-azijn
- 150 ml olijfolie
- gemalen peper en zout
- 1 venkelknol, geschild met een dunschil ler en in reepjes gesneden (beetje groen achterhouden)
- 1 perzik in partjes
- 1 appel
- 100 g walnoten, grof gehakt
- 100 g tijger- garnalen
- plukje tuinkers
Bereiding
- Maak een vinaigrette van de sjalot met de appelazijn en de olijfolie en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
- Blancheer de reepjes venkel kort in kokend water of laat rauw Spoel af onder koud stromend water, laat goed uitlekken en dep daarna droog.
- Schil de appel. Snijd appelblokjes van 1x1 cm en vermeng ze met de vinaigrette.
- Hussel de venkelreepjes, perzikreepjes en walnoot door elkaar en breng op smaak met de vinaigrette met appel- blokjes.
- Verdeel de salade over vier borden en leg op ieder bord een paar tijgergarnalen, een beetje tuinkers en eventueel wat venkel- groen.