Terug Lees dit artikel

Snijbiettaartjes met tomatensaus en pijnboompitten

Snijbiettaartjes met tomatensaus en pijnboompitten


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Was de repen snijbietblad in koud water en kook ze 10 minuten in aanhangend vocht. Laat ze in een vergiet uitlekken; druk er met een pollepel op zodat het vocht eruit loopt.
  2. Roer de crème fraîche los en meng met de eieren, Parmezaanse kaas en rozijnen. Meng met de snijbietbladeren en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm de oven op 200C. Druk de plakjes bladerdeeg losjes in ingevette soepkommen. Bak gedurende 10 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
  4. Schep in elk deegbakje wat vulling en bak nog eens 10 minuten.
  5. Serveer warm of koud, met een paar flinke eetlepels tomatensaus. Bestrooi met pijnboompitten. Lekker met Italiaans brood en een frisse salade.


Basis tomatensaus


Bereiding

  1. Verhit de olie en fruit wortel, ui, bleekselderij en knoflook tot de ui glazig is.
  2. Voeg tomaten en tuinkruiden toe. Laat alles 20-30 minuten zachtjes sudderen.
  3. Voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg vlak voor het serveren de basilicum toe.



Dit artikel delen?