Terug Lees dit artikel

Soep van flespompoen

Soep van flespompoen


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Snijd de flespompoen in stukken. Snijd de schil van iedere plak en snijd in blokjes.
  2. Haal de zaadjes uit de pompoen en gooi ze weg – of maak ze schoon en droog ze, zodat je ze later in de tuin kunt planten.
  3. Snipper de ui. Schil de gember en snijd in kleine stukjes. Snijd de peper in kleine stukjes, gooi de zaadjes weg. Hou wat stukjes peper achter om de soep mee te decoreren.
  4. Verhit de olijfolie in een soeppan. Doe daar ui, peper, gember en five spice powder bij en schep dat om tot het lekker begint te ruiken.
  5. Doe de stukken pompoen erbij, schep door elkaar. Giet er een liter heet water bij en voeg het bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten koken tot de stukken pompoen zacht zijn.
  6. Pureer de soep met de staafmixer.
  7. Roer voordat de soep op tafel gaat, de kokosmelk er doorheen. De soep mag niet meer koken, want dan kan ‘ie gaan schiften. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Schep de soep in kommen, druppel er nog wat kokosmelk in en leg er eventueel wat stukjes rode peper op.



Dit artikel delen?