Courgettesalade met rauwe ham en Parmezaanse kaas
Courgettesalade met rauwe ham en Parmezaanse kaas
Voor 4 personen
- 1 courgette, in plakjes van
- ca. 1/2 cm dik gesneden
- 100 g peultjes, schoongemaakt
- 1 sjalotje of kleine rode ui, fijngesnipperd
- 100 g rauwe ham, in dunne repen (optioneel)
- 2 eetl pijnboompitten, geroosterd
- 50 g Parmezaanse kaas (schilfers)
- enkele sprieten bieslook, grof gesneden
- Voor de dressing:
- 4 eetl olijfolie
- 2 eetl wittewijnazijn of balsamicoazijn
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- zout en peper
Bereiding
- Snijd de courgetteplakjes in vieren.
- In de stoompan: stoom de courgette met de peultjes ca. 10 minuten in de gaatjespan boven de waterpan met deksel of gebruik het groentemandje. In de magnetron: verwarm beide groenten met 2 eetlepels water in een ovenvaste afgedekte schaal 5-7 minuten op 600 Watt.
- Klop intussen de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
- Dompel de courgette en de peultjes na het stomen direct onder in ijswater om het garen te stoppen. Laat de groenten daarna uitlekken.
- Meng de groenten, het sjalotje en de rauwe ham door elkaar, roer de dressing erdoor en garneer met pijnboompitten, Parmezaanse kaas en bieslook.
Tip: Schilfers Parmezaanse kaas zijn kant-en-klaar te koop, maar het is veel lekkerder als je zelf van een stukje Parmezaanse kaas met een dunschiller repen snijdt, die je daarna grof verkruimelt.