Terug Lees dit artikel

Courgettesalade met rauwe ham en Parmezaanse kaas

Courgettesalade met rauwe ham en Parmezaanse kaas


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Snijd de courgetteplakjes in vieren.
  2. In de stoompan: stoom de courgette met de peultjes ca. 10 minuten in de gaatjespan boven de waterpan met deksel of gebruik het groentemandje. In de magnetron: verwarm beide groenten met 2 eetlepels water in een ovenvaste afgedekte schaal 5-7 minuten op 600 Watt.
  3. Klop intussen de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  4. Dompel de courgette en de peultjes na het stomen direct onder in ijswater om het garen te stoppen. Laat de groenten daarna uitlekken.
  5. Meng de groenten, het sjalotje en de rauwe ham door elkaar, roer de dressing erdoor en garneer met pijnboompitten, Parmezaanse kaas en bieslook.


Tip: Schilfers Parmezaanse kaas zijn kant-en-klaar te koop, maar het is veel lekkerder als je zelf van een stukje Parmezaanse kaas met een dunschiller repen snijdt, die je daarna grof verkruimelt.



Dit artikel delen?