Bloemcouscoussalade
Bloemcouscoussalade
Ingrediënten dressing
- 2 eetl kwark
- 3 eetl mayonaise
- 1 sinaasappel, geraspt
- 2 theel rode wijnazijn
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 1 eetl agavesiroop, licht
- peper
Voor 4 personen
- 1 bloemkool, gemalen tot korrels (couscous), kan rauw of even aangebakken
- 6 sjalotjes, doormidden gesneden
- olie, om in te grillen
- halve zak veldsla
- 325-400 g rodebiet, in stukjes
- 150 g feta, in stukjes gebrokkeld
Bereiding
- Doe alle ingrediënten van de dressing bij elkaar en meng goed.
- Doe de couscous in een pan. Giet er kokend water bij tot alle couscous onderstaat. Doe de deksel op de pan en laat 5 min staan.
- Gril de sjalotjes met een beetje olie in de grillpan.
- Meng de couscous met de sla, bieten, feta en de dressing. Garneer met de sjalotjes.