Pasta Primavera
Pasta Primavera
Voor 4 personen
- 320 g tagliatelle
- 500 g groene en witte asperges, geschild en harde uiteinden verwijderd
- 200 g tuinbonen, gedopt
- 1 eetl olijfolie
- 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
- 200 g doperwtjes, diepvries
- 200 ml room
- 200 ml bouillon
- 100 g versgeraspte Parmezaanse kaas
- zout en peper
Bereiding
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
- Snijd de asperges in stukjes. Breng water aan de kook en kook de witte asperges 15 minuten en de groene 5 minuten. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze in koud water.
- Leg de tuinbonen in een pan kokend water. Haal ze er na 2 min uit en laat ze afkoelen in koud water.
- Verhit de olie in een braadpan. Bak de bleekselderij al roerend 2 minuten. Roer erwtjes en room erdoor en kook alles nog 3 minuten.
- Voeg asperges, tuinbonen en Parmezaanse kaas toe en breng het geheel aan de kook. Laat de saus 1 minuut sudderen. Maak indien nodig op smaak met zout en peper.