Terug Lees dit artikel

Wild Wonder, verassende snacktomaten van Frank de Koning

Wild Wonder, verassende snacktomaten van Frank de Koning


We hebben al eerder mogen genieten van de smaakvolle Wild Wonder tomaatjes van Frank de Koning en deze week opnieuw. De mix van verschillende tomatenrassen symboliseert de oorspronkelijke genetische rijkdom van ons voedsel. Bij Wild Wonder worden diverse bijzondere rassen van over de hele wereld gebruikt. Heerlijk om zo te snacken of te verwerken in uiteenlopende gerechten.Beroemde tomaatjes

Frank de Koning heeft een modern biodynamisch glastuinbouwbedrijf waarin de beroemde Wild Wonder tomaten worden gekweekt. Zijn kassen zijn te vinden op het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten. In de verwarmde kassen van Frank worden onder meer blokpaprika’s, puntpaprika’s, wilde tomaten, diverse soorten trostomen, aubergines en verschillende komkommers geteeld. De Wild Wonder mix bestaat uit verschillende kleuren cherrytomaten en snacktomaten. Behalve lekker zoet zijn ze ook nog eens erg gezond door het hoge vitamine C gehalte. De tomaatjes krijgen alle tijd om smaak te ontwikkelen en dat proef je! Dankzij de constante kwaliteit en smaak reserveren steeds meer biologische speciaalzaken en (bio-) supermarkten in heel Europa schapruimte voor de Wild Wonders.


Volgens zijn klanten heeft hij inmiddels de allerlekkerste tomaten van het land!Een evenwichtig systeem

Door op biodynamische wijze te werken streeft Frank naar natuurlijk evenwicht in de kas. Eén van de vereisten voor biologische groenten telen is dat de planten in de aarde staan en niet op substraat. Planten horen volgens Frank in de bodem en goede biologische producten telen lukt alleen in een omgeving waarin de biodiversiteit op orde is. Hierdoor ontwikkelen zich sterke planten die tegen een stootje kunnen. Een sterke plant is minder vatbaar voor schimmels en ziektes. Rondom de kassen zijn bloemenranden aangelegd. De bloemen trekken insecten aan en deze helpen de teler bij het bestrijden van bijvoorbeeld luizen en witte vliegen. Ook worden natuurlijke vijanden uitgezet in de kassen als bijvoorbeeld de luizendruk te hoog wordt. Bij Frank vallen de ‘huismussen’ op. Al jaren wonen kolonies mussen in zijn kassen, geheel vrijwillig. Ze zijn zelf gekomen en blijkbaar vinden ze de kassen een fijn thuis. Frank is blij met ze, want ze eten onder andere de rupsen en pissebedden.


Pommes d'amour

In elke keuken worden ze wel gebruikt, tomaten namelijk super veelzijdig.
In Frankrijk worden tomaten ook wel pommes d'amour genoemd. Tomaten zitten bomvol vitaminen, carotenen, mineralen en antioxidanten. Let op: bewaar je tomaten niet onder de twaalf graden. Dus leg ze niet in de koelkast want dan holt de kwaliteit achteruit. Je tomaatjes worden slap en veel smaakstoffen gaan verloren. Bewaar ze liever in een koele berging.