Aardappel-appel- kerriesalade
Aardappel-appel- kerriesalade
Voor 4 personen
- 4 grote aardappelen
- 2 appelen, ongeschild, in stukjes
- 1 eetl olie
- 1 ui, fijngesneden
- 150 g spekjes
- ½ potje zure uitjes (of zoveel als je lekker vindt)
- 4 eetl mayonaise
- 1 1/2 eetl kerrie
- 2 eetl bieslook, fijngesneden
Bereiding
- Breng een pan water aan de kook en kook hierin de aardappels net gaar. Giet af, laat afkoelen en snijd in blokjes.
- Bak de ui glazig in een koekenpan met 1 eetl olie. Voeg de spekjes toe en bak tot de spekjes goudbruin en een beetje knapperig zijn.
- Doe de blokjes aardappel en appel in een kom en meng de ui en spekjes erdoorheen.
- Voeg de zure uitjes toe, met ook een beetje van de azijn uit het potje.
- Meng de kerrie door de mayonaise, en voeg zoveel van de kerriemayonaise toe aan de salade dat het smakelijk en smeuïg wordt.
- Bestrooi met bieslook.
Tip: Als je deze salade een nacht laat staan, trekken de smaken nog lekkerder in.