Aardappel-knolselderij met venkelworst
Aardappel-knolselderij met venkelworst
Voor 4 personen
- ui 1, gesnipperd
- knoflook 2 teentjes, gesnipperd
- plantaardige olie 2 eetl
- kruimige aardappels 500 g (ca. 6 stuks), geschild en in stukken
- knolselderij ½, vlak voor gebruik geschild en in stukken
- groentebouillon 1 l, vers of van een blokje
- tijmblaadjes 1 theel
- (soja)cuisine of room 4 eetl
- TOPPING:
- droge worst met venkelzaad (Brandt & Levie) 8 plakjes, in blokjes gesneden
- bieslook 2 eetl, fijngesneden
Bereiding
- Fruit de ui en knoflook in de olie. Voeg na 5 minuten de aardappels en de knolselderij toe en fruit even mee.
- Giet de bouillon erbij en voeg de tijm toe. Laat rustig koken tot de aardappels en knolselderij gaar zijn (ca. 10 minuten).
- Bak ondertussen de worst knapperig in een koekenpan en laat uitlekken.
- Pureer de bouillon met een staafmixer. Voeg de cuisine/room toe.
- Top met stukjes gebakken worst en bieslook.