Aardappelsoep met aubergine
        
    
    
                    Aardappelsoep met aubergine
                    
                    Voor 4 personen
                    
    
            	        - 2 eetl olie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 4 (vastkokende) aardappels, geschild, in kleine blokjes
- 1 courgette, in blokjes
- 1 aubergine, in blokjes
- 4 stengels bleekselderij, in boogjes
- 1 l groentebouillon, vers of van een blokje
- 200 g witte bonen
                    Voor de topping
                    
    
            	        - 1 tomaat, in blokjes
- handje basilicumblaadjes
- 30 g geraspte Parmezaanse kaas of edelgistvlokken (vegan)
                    Bereiding
                    
	    
		                    	        - Fruit de ui en knoflook in de olie en voeg de aardappel, courgette, aubergine en bleekselderij toe tot alles iets zacht begint te worden. Schenk de bouillon erbij en laat 10 min. zachtjes koken.
- Laat de bonen uitlekken en voeg toe. Laat nog 5 minuten koken. 
- Top met tomatenblokjes en Parmezaanse kaas.
                    
    	Tip: Lekker met brood en zelfgemaakte pesto van 50 g pijnboompitten, 50 g Parmezaanse kaas, 250 g basilicum, 1 teentje knoflook, 1 dl olijfolie.
            
    
                     
                    
                    
                            
    
    
        
    
    
                    