De Bio Brothers worden vertegenwoordigd door Johan en Toon van Tielen die, zoals de naam al zegt, broers zijn. Al 3 generaties lang houdt de familie zich bezig met het telen van groenten en het bedrijf heeft zich door je jaren heen steeds verder ontwikkelt. In 2011 hebben Johan en Toon het bedrijf van hun ouders overgenomen en zijn ze meteen gestart met biologisch telen.
Johan: 'Vaak wordt er gezegd dat biologische aardbeien telen niet kan, maar wij hebben laten zien dat het wel mogelijk is. Door geen gebruik te maken van chemische middelen houden we het natuurlijke eco-systeem in optimale conditie en onze gewassen zijn door deze teeltwijze en rassenkeuze extra sterk. Wij hebben vertrouwen in de kracht van de natuur, en deze geeft dit dan ook prachtig terug in de vorm van onze mooie aardbeien.'
Toen Johan en zijn broer in 2011 het bedrijf overnamen, was deze nog niet biologisch. Ze moesten dus eerst omschakelen en dat was geen makkelijke onderneming. Johan: 'Van de ene kant een grote verandering maar aan de andere kant kwamen we er ook achter dat onze gedachtegang hier ook echt bij paste.'
Wat betekent de biologische werkwijze voor de Bio Brothers? Johan: 'Biologisch telen is vooruit denken. Wat moeten we nu doen om straks een mooie en gezonde teelt van onze velden af te halen? Dit heeft te maken met allerlei factoren zoals; vruchtwisseling, bodemgezondheid, bodemleven enz. Wij geloven in de eigen kracht van planten.'
De Bio Brothers is gelegen in America, een dorp bovenin Limburg. Op de wat warmere Limburgse zandgrond, groeien de aardbeien goed, al is het natuurlijk wel belangrijk dat de juiste rassen worden uitgekozen. Johan: 'Met de rassenkeuse houden we rekening met onze zandgrond, de hardheid van de aardbei en de zo gewilde fris-zoete smaak. Daarbij maakt het een groot verschil dat we onze aardbeien in de vollegrond telen. Dit heeft zeker invloed op de smaak van de rijpe aardbei. Grondgeteelde aardbeien hebben een unieke smaak.'
De Bio Brothers onderscheiden zich van andere leveranciers door altijd te streven naar de beste kwaliteit. Dit wordt gerealiseerd door de grond in optimale conditie te brengen. Johan: 'We werken met langzaam-vrijkomende biologische duurzame meststoffen. Daarnaast kiezen we voor rassen met kenmerken waarnaar we op zoek zijn, zoals ziektegevoeligheid, kleur, vorm en houdbaarheid. De kwaliteit van ons product zit ‘m in de smaak, kleur en houdbaarheid!