Aardpeersoep met kappertjes en macadamiacrumble
Aardpeersoep met kappertjes en macadamiacrumble
Voor 6 personen
- aardperen 1200g, geschild en in grove stukken
- plantaardige drink (bijv. ongezoete hazelnootdrink) 400ml
- gemalen nootmuskaat 1/3 theel
- groentebouillonblokjes 2
- water 1l
- zout & versgemalen peper
- zonnebloemolie 200ml
- kappertjes 2 eetl, uitgelekt en drooggedept
- vegan zure room 2 eetl
- macadamianoten 4 eetl, geroosterd en fijngehakt
Bereiding
- Breng in een ruime kookpan de aardperen, samen met de plantaardige drink, nootmuskaat, bouillonblokjes en 1 liter water rustig aan de kook. Kook tot de aardpeer gaar is, ca. 20 à 30 minuten. Pureer daarna glad met een staafmixer/hittebestendige blender. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de zonnebloemolie tot ca. 180°C in een pannetje en frituur hierin de kappertjes krokant in ca. 5 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Schep de soep in kommen en top met de room, kappertjes en gehakte macadamianoten; of geef de topping er apart bij.