Ajo Blanco (koude knoflook-amandelsoep) met witte druiven
Voor 4 personen voorgerecht
- 3 sneetjes wittebrood zonder korstjes
- 150 g gepelde amandelen
- 4 teentjes knoflook, gepeld en grof gesneden
- 200 ml (plantaardige) melk
- 200 ml groentebouillon
- 100 ml olijfolie
- 100 ml druivensap
- zout en peper
- handvol witte (muskaat)druiven, doormidden gesneden en pitjes verwijderd
Bereiding
- Meng het brood, de amandelen, de knoflook en de melk in de keukenmachine.
- Giet de bouillon, de olie en het druivensap erbij en blend tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.
- Zet de soep minimaal 1 uur in de koeling.
- Verdeel de helft van de druiven over 4 glazen of kommetjes en schenk de soep erover. Serveer met de rest van de druiven.