Terug Lees dit artikel

Albóndigas con salsa de tomate

Albóndigas con salsa de tomate


Voor 10 porties


Voor de saus

  1. 0,5 dl olijfolie
  2. 1 ui, gehakt
  3. 1 wortel, in dunne plakjes
  4. 1 eetl bloem
  5. 2 eetl tomatenpuree
  6. 100 ml droge witte wijn
  7. 7,5 dl runderbouillon


Bereiding

  1. Maak eerst de saus. Bak de ui en de wortel 10 minuten op een laag vuur in de olijfolie.
  2. Voeg de bloem toe en blijf goed roeren, tot het mengsel bruin wordt.
  3. Voeg dan de tomatenpuree toe en laat deze 1 minuut mee fruiten. Blijf roeren.
  4. Blus het mengsel af met de witte wijn.
  5. Voeg dan de bouillon toe, breng op smaak met zout en laat de saus nog 20 minuten koken.
  6. Maak intussen de gehaktballetjes. Week het brood in de melk en knijp het uit. Meng het met het vlees, de peterselie en de knoflook. Breng het mengsel op smaak met zout en voeg de eieren toe. Goed mengen.
  7. Draai gehaktballetjes en haal ze door de bloem.
  8. Bak de gehaktballen goed bruin in een koekenpan met olijfolie, steeds een paar tegelijk. Doe ze over in een vuurvaste schaal.
  9. Pureer de saus in de keukenmachine. Doe de saus bij de gehaktballetjes en laat het geheel nog 25 minuten gaar worden in een oven van 180°C.



Dit artikel delen?