Alla Bolognese
Alla Bolognese
Voor 4 personen
- 1 eetl olijfolie
- 300 g rundergehakt
- 100 g pancetta, in reepjes
- 2 uien, gesnipperd
- 2 wortels, in kleine blokjes
- 3 stengels bleekselderij, in boogjes
- handvol peterselieblaadjes,fijngehakt
- 2 eetl tomatenpuree
- 1 blik gepelde tomaten à 400 g
- 250 ml groentebouillon
- 200 ml droge witte wijn
- 1 laurierblad
- snufje suiker
Bereiding
- Verhit de olie in een grote, diepe pan en voeg het gehakt toe.
- Maak los met een vork en bak, samen met de pancetta en de gesnipperde uien, al omscheppend bruin en rul.
- Voeg de blokjes wortel en de stukjes bleekselderij toe en bak enkele minuten mee.
- Roer de peterselie, tomatenpuree, gepelde tomaten, groentebouillon, witte wijn, het laurierblad en een snufje suiker erdoor.
- Breng het geheel aan de kook. Temper het vuur en laat de bolognesesaus circa 30 minuten zachtjes sudderen tot de wortel zacht is.