Appel-broodpudding met witte chocolade
Appel-broodpudding met witte chocolade
- 500 ml slagroom
- 250 ml melk
- 4 eieren
- 100 g witte basterdsuiker
- 12 sneeën wit casinobrood, zonder korstjes
- 2 appels, geschild, klokhuis verwijderd en in stukjes
- 100 g witte chocolade, in stukjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 100°C.
- Meng de slagroom met de melk, eieren en suiker.
- Bedek de bodem van een ingevette cakevorm met een laagje casinobrood.
- Giet hierover twee flinke eetlepels roommengsel.
- Bestrooi met de helft van de appels en de helft van de chocolade.
- Bedekt dit weer met brood, gevolgd door twee eetlepels roommengsel en de rest van de appels en chocolade.
- Dek af met brood en giet de rest van het roommengsel eroverheen zodat al het brood bedekt is.
- Bak de appel-broodpudding goudbruin en gaar in circa 30-45 minuten. Serveer lauwwarm.