Appel-granola van de bakplaat
Appel-granola van de bakplaat
Voor 20 stuks
- 200 g boter
- 125 g granola
- 200 g bloem
- 75 g suiker
- 1 snuf kaneel
- 1 heel klein snufje nootmuskaat
- 1 snuf zout
- 1 theel bakpoeder
- 4 kleine of 3 flinke appels
- sap van 1 citroen
- 100 g rozijnen (of een mix van gedroogde vruchten)
- 100 g gemengde noten naar keuze
- 5 eetl abrikozenjam
- ook nodig: vierkante bakvorm van ca. 20 x 20 cm, ingevet
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Smelt de boter rustig op laag vuur. Voeg de granola, bloem, suiker, kaneel, nootmuskaat en het zout en bakpoeder toe en meng alles. Schep ongeveer driekwart van het mengsel in de vorm en druk aan.
- Schil de appels (of niet, voor een ruwer resultaat), besprenkel ze met een beetje van het citroensap en rasp ze grof. Spreid de appelrasp en de rozijnen uit over het mengsel in de vorm. Verdeel de rest van het granolamengsel en de noten erover maar druk niet aan.
- Bak ca. 1 uur en 15 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.
- Verwarm de jam in een steelpan en voeg de rest van het citroensap toe. Bestrijk de afgekoelde traybake hiermee. Snijd in vierkantjes.