Terug Lees dit artikel

Appel-limoentaart

Appel-limoentaart


Ingrediënten


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175C. Kneed van bloem, suiker, boter, zout en ½ losgeklopt ei een soepel deeg. Rol 2/3 van het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een lap van 30 cm.
  2. Bekleed de bodem en rand van een ingevette springvorm met het deeg.
  3. Meng de appels met de limoenschil, het limoensap, de suiker en de kaneel. Strooi het paneermeel over de bodem en schep de vulling in de taartvorm.
  4. Rol de rest van het deeg uit en snij in stroken van 1 cm breed. Leg de stroken kruiselings over de appelvulling.
  5. Meng de rest van het ei met 1 eetl water en bestrijk de taart hiermee. Bestrooi eventueel met extra suiker en kaneel en bak de taart in 45 minuten gaar.
  6. Laat de taart even afkoelen voor u hem uit de vorm haalt.



Dit artikel delen?