Appel-limoentaart
Appel-limoentaart
Ingrediënten
- 1 kg appels, geschild, in partjes
- 300 g bloem
- 50 g suiker
- 225 g zachte boter
- snuf zout
- 1 ei, losgeklopt
- geraspte schil van 1 limoen
- sap van ½ limoen
- 3 eetl suiker
- 1 theel kaneel
- 2 eetl paneermeel
- boter om in te vetten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175C. Kneed van bloem, suiker, boter, zout en ½ losgeklopt ei een soepel deeg. Rol 2/3 van het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een lap van 30 cm.
- Bekleed de bodem en rand van een ingevette springvorm met het deeg.
- Meng de appels met de limoenschil, het limoensap, de suiker en de kaneel. Strooi het paneermeel over de bodem en schep de vulling in de taartvorm.
- Rol de rest van het deeg uit en snij in stroken van 1 cm breed. Leg de stroken kruiselings over de appelvulling.
- Meng de rest van het ei met 1 eetl water en bestrijk de taart hiermee. Bestrooi eventueel met extra suiker en kaneel en bak de taart in 45 minuten gaar.
- Laat de taart even afkoelen voor u hem uit de vorm haalt.