Appeltaartjes met kardemom
Appeltaartjes met kardemom
Voor 6 kleine taartjes
- 150 gram boter
- 150 gram suiker + 3 eetlepels
- 150 gram bloem
- 8 gram bakpoeder
- 15 kardemompeulen
- 3 eieren
- 3 grote appels
- Vijzel
Bereiding
- Taartvorm of quichevorm van 24 cm, of 6 kleine quichevormpjes van 10 cm
- Laat de boter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Zeef bloem en de bakpoeder door elkaar. Peuter de peulen kardemom open en haal de zwarte zaadjes eruit. Stamp ze fijn.
- Klop de boter los met de suiker tot de boter lichtgekleurd is.
- Voeg één voor één de eieren toe. Voeg bloem beetje bij beetje toe. Doe dan de heft van de gevijzelde kardemom erbij.
- Vul kleine taartvormpjes of een grote lage vorm, zoals een quichevorm, met het beslag.
- Schil de appels en snij ze in dunne schijfjes. Zet de appel rechtop in het beslag.
- Meng 3 eetlepels suiker met de rest van de kardemom. Strooi over de taart of taartjes, schuif ze in de oven en bak ze goudbruin en gaar.