Terug Lees dit artikel

Appeltaartjes met kardemom

Appeltaartjes met kardemom


Voor 6 kleine taartjes


Bereiding

  1. Taartvorm of quichevorm van 24 cm, of 6 kleine quichevormpjes van 10 cm
  2. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Zeef bloem en de bakpoeder door elkaar. Peuter de peulen kardemom open en haal de zwarte zaadjes eruit. Stamp ze fijn.
  4. Klop de boter los met de suiker tot de boter lichtgekleurd is.
  5. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg bloem beetje bij beetje toe. Doe dan de heft van de gevijzelde kardemom erbij.
  6. Vul kleine taartvormpjes of een grote lage vorm, zoals een quichevorm, met het beslag.
  7. Schil de appels en snij ze in dunne schijfjes. Zet de appel rechtop in het beslag.
  8. Meng 3 eetlepels suiker met de rest van de kardemom. Strooi over de taart of taartjes, schuif ze in de oven en bak ze goudbruin en gaar.



Dit artikel delen?