Artisjokken gevuld met truffelaardappeltjes-stamppot
Artisjokken gevuld met truffelaardappeltjes-stamppot
Voor 8 - 12 hapjes
- 1 blik of pot artisjokharten, uitgelekt
- klein handje basilicum, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, uit de pers
- 100 ml olijfolie + extra voor de stamppot
- zout en peper
- 500 g truffelaardappeltjes, geschild en in blokjes
- 200 ml (groente)bouillon
- scheutje (plantaardige) melk
Bereiding
- Hol de artisjokharten voorzichtig uit met een draaiende beweging. Snijd het uitholsel klein en bewaar tot later.
- Meng de basilicum, knoflook en 100 ml olie door elkaar, voeg zout en peper naar smaak toe. Giet dit mengsel over de uitgeholde artisjokharten en laat ca 1 uur marineren.
- Kook de truffelaardappeltjes gaar in de bouillon (±15-20 minuten), giet af en stamp er een mooie puree van, samen met het uitholsel van de artisjokharten, een scheutje melk en een beetje olijfolie.
- Haal de artisjokharten uit de marinade en vul ze met de stamppot. Serveer meteen (of laat afkoelen en verwarm vlak voor het serveren 2 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C).