Terug Lees dit artikel

Artisjokken gevuld met truffelaardappeltjes-stamppot

Artisjokken gevuld met truffelaardappeltjes-stamppot


Voor 8 - 12 hapjes


Bereiding

  1. Hol de artisjokharten voorzichtig uit met een draaiende beweging. Snijd het uitholsel klein en bewaar tot later.
  2. Meng de basilicum, knoflook en 100 ml olie door elkaar, voeg zout en peper naar smaak toe. Giet dit mengsel over de uitgeholde artisjokharten en laat ca 1 uur marineren.
  3. Kook de truffelaardappeltjes gaar in de bouillon (±15-20 minuten), giet af en stamp er een mooie puree van, samen met het uitholsel van de artisjokharten, een scheutje melk en een beetje olijfolie.
  4. Haal de artisjokharten uit de marinade en vul ze met de stamppot. Serveer meteen (of laat afkoelen en verwarm vlak voor het serveren 2 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C).



Dit artikel delen?