Artisjokmousse
Artisjokmousse
Voor 4 personen
- 2 verse artisjokken
- 1 citroen, in schijfjes
- 1 teentje knoflook, uit de pers
- handje basilicumblaadjes, in reepjes (beetje achterhouden voor garnering)
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- zout en peper
Bereiding
- Kook de artisjokken gaar. Haal uit de pan en laat ondersteboven uitlekken in een vergiet.
- Trek, als de artisjokken voldoende zijn afgekoeld, de blaadjes ervan af en schraap met een lepel de zichtbare haartjes (het ‘hooi’) van de bodems. Spoel de bodems schoon en snijd ze in stukjes.
- Pureer de artisjokbodems samen met de knoflook en de basilicum met een staafmixer tot een mousse.
- Roer de geraspte Parmezaan erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de mousse over amuselepels en garneer met basilicum.