Avocadosalade met sinaasappel
Avocadosalade met sinaasappel
Voor 4 personen
- 2 sinaasappels
- 1 krop ijsbergsla, fijngesneden
- 2 avocado’s, in dunne plakjes
- 2 eetl pistachenoten, gepeld
- 2 hardgekookte eieren, fijngeprakt
- 4 eetl crème fraïche
Voor de dressing
- 2 eetl notenolie
- 1 theel witte wijnazijn
- 1 theel honing
- sap van 1 citroen
- zout
Bereiding
- Schil de sinaasappel en verwijder de witte velletjes. Snijd de partjes uit de vliesjes en vang het sap op.
- Meng de olie, azijn, honing, citroen en sinaasappelsap en breng op smaak met een beetje zout. Roer dit mengsel door de sla.
- Verdeel de sla over 4 borden. Leg er de avocado en de sinaasappel op.
- Strooi hierover de noten en het ei en schep hierop een lepel crème fraîche.