Aziatische paddenstoelensoep
Aziatische paddenstoelensoep
Voor 4 personen
- 1 eetl olijfolie
- 4 lente-uitjes, fijngehakt
- 1 stengel bleekselderij, in kleine stukjes
- ½ rode chilipeper, in reepjes
- 1 l groentebouillon
- 2 eetl sojasaus
- 50 g shiitakes, in dunne plakjes
- 50 g oesterzwammen, in dunne plakjes
- 50 g kastanjechampignons, in dunne plakjes
- handjevol (Chinese) bieslook, fijngesneden
Bereiding
- Verwarm de olie in een pan, voeg de lente-uitjes, bleekselderij en rode chilipeper toe en bak zachtjes enkele minuten zonder te bruinen.
- Voeg de bouillon toe en roer de sojasaus erdoor. Breng aan de kook.
- Voeg de paddenstoelen toe en breng opnieuw aan de kook. Temper het vuur en laat nog ongeveer 2 minuten trekken.
- Serveer in kommetjes en strooi de bieslook erover.