Bami
Bami
Voor 4 personen
- 400 g mie
- 3 eetl olijfolie
- 300 g hamlappen, in kleine stukjes gesneden (optioneel)
- 1 prei, in ringen gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 200 g witte- of savooiekool, in stukjes gesneden
- 3 tenen knoflook, geperst
- 200 g gekookte ham, in kleine stukjes gesneden
- 1 eetl ketjap
Bereid het eens anders
- De savooiekool is een van de oudste koolrassen ter wereld. Deze witte kool houdt ‘s winters onze vitaminen en mineralenbehoefte op peil. Vroeger was het voedsel voor de armen, maar nu is hij rijk aan culinaire variaties. Is jouw bami ook elke keer hetzelfde en wil je het eens helemaal over een andere boeg gooien? Roerbak dan de volgende ingrediënten kort in de pan en serveer met de mie. Snel en heerlijk!
- ½ spitskool, fijngesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 200 g garnalen
- 100 g taugé
- 2 eieren, erdoorheen roeren en mee bakken
Bereiding
- Bereid de mie zoals staat aangegeven op de verpakking en laat hem uitlekken.
- Verhit de olie in een wok en roerbak hierin het varkensvlees bruin.
- Voeg de prei, ui, kool en knoflook toe en bak alles al omscheppend beetgaar.
- Roer de mie, ham en ketjap erdoor en bak alles nog ongeveer 5 minuten goed door. Eventueel ook lekker met omeletreepjes.