Bananencakejes met havermout
Bananencakejes met havermout
Voor 12 cakejes
- 2 rijpe bananen
- 250 gram bloem
- 7 gram bakpoeder
- 125 gram suiker
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels havermout + extra om te bestrooien
- 75 gram boter
- 1 ei
- 250 ml melk
- muffinvorm met 12 kuiltjes papieren muffinvormpjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer in een kom bloem, bakpoeder, suiker, kaneel en havermout door elkaar.
- Prak de bananen. Smelt de boter. Roer ei en melk door elkaar, roer de boter daardoor.
- Schenk nu het boter-melk-ei-mengsel bij de droge ingrediënten. Roer de geprakte banaan erdoor. Meng niet te lang: als alles door elkaar zit, is het goed.
- Zet de muffinvormpjes in de kuiltjes van het bakblik. Vul tot de rand met het beslag. Strooi er nog wat havermout overheen.
- Schuif ze in de oven en bak ze in 20-30 minuten goudbruin en gaar.