Bataat-andijviestamppotje met gehaktballen en uiensaus
Bataat-andijviestamppotje met gehaktballen en uiensaus
Voor 4 personen
- zoete bataten 1 kg, geschild en in gelijke stukken gesneden
- zout en peper
- doperwten (diepvries) 225 g
- olijfolie scheut
- uien 2, grof gesnipperd
- witte wijn of bouillon scheutje
- knoflook 1 teen, uit de pers
- andijvie 400 g (1 krop), gesneden
- 4 gehacktballen of gehaktballen, liefst ontdooid
Bereiding
- Kook de bataten gaar in ruim water met eventueel zout (ca. 15-20 minuten). Voeg in de laatste minuten de erwten toe.
- Verhit intussen een koekenpan met een scheutje olie en bak hierin de uien in 5 minuten zacht op middelhoog vuur, blus af met een scheut witte wijn of bouillon en verwarm nog 1 minuut.
- Bak intussen in een andere pan de gehaktballen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de bataten met de erwten af, voeg de geperste knoflook toe en een scheut olijfolie. Maak goed op smaak met zout en peper en stamp de rauwe andijvie erdoor.
- Serveer de stamp met gehaktballen en uiensaus.