Bietenburger met gierst en mierikswortelsaus
Bietenburger met gierst en mierikswortelsaus
Voor 6 burgers
- gekookte biet 250 g, in stukjes
- gierst, 50 g, geweld en gekookt
- wortel 1, geraspt
- rundergehakt 200 g
- macademianoten 1 eetl, gehakt
- olie, 1 eetl
- zout en peper
- Broodje
- Dille
- Sla
Voor de saus
- Griekse yoghurt 125 ml
- eetl mierikswortel 3 eetl (potje)
- peper
Bereiding
- Meng alle ingrediënten voor de burgers goed door elkaar en vorm er 6 burgers van.
- Laat even opstijven in de koelkast.
- Klop de mierikswortel door de yoghurt.
- Bak de burgers in 1 eetl olie bruin.
- Serveer op een broodje met sla, mierikswortelsaus en gehakte dille.