Bietentaartje met geitenkaas en gekonfijte tomaatjes
Bietentaartje met geitenkaas en gekonfijte tomaatjes
Voor 4 personen
- 16 kleine trostomaatjes
- 5 eetl olijfolie
- 1 takje (verse) tijm, blaadjes fijngehakt
- 1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt
- zout en peper
- snufje suiker
- 4 middelgrote (max. 7 cm Ø) gekookte rode bietjes
- 160 g verse geitenkaas naturel (zonder korst)
- klein handje pijnboompitjes, goudbruin geroosterd in een droge koekenpan
- plukje decoratieve sla (bijv. veldsla of lollo bianco) en/of blaadjes peterselie
- 1 eetl rode wijnazijn
- 1 theel fijne mosterd
- 1 theel vloeibare honing
Bereiding
- Bereid de gekonfijte tomaatjes: verwarm de oven voor op 80℃. Verwijder de kroontjes van de tomaatjes en kerf de onderkant kruislings in met een scherp mesje. Dompel de tomaatjes kort in kokend water, laat daarna schrikken in koud water en trek met het mesje de velletjes eraf. Leg de tomaatjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met een eetlepel olijfolie. Bestrooi met de fijngehakte kruiden, wat zout en peper en een snufje suiker. Zet ongeveer 2 uur in de oven met de ovendeur op een klein kiertje. Keer de tomaatjes na een uur.
- Snijd een stukje van de onder-en bovenkant van de bietjes zodat ze blijven staan. Snijd elke biet in 4 à 5 plakjes en houd apart.
- Snijd de geitenkaas met een warm, nat mes in even zoveel plakjes en leg op elk plakje biet een plakje geitenkaas. Eindig met een plakje biet.
- Maak met behulp van een kleine garde een mooie dressing van de 4 overgebleven lepels olijfolie met de rode wijnazijn, mosterd en honing.
- Zet op ieder bord een bietentaartje, garneer met een paar plukjes sla en peterselie, leg rondom 4 tomaatjes, bestrooi met pijnboompitten en besprenkel het geheel met de dressing.