Terug Lees dit artikel

Appels geteeld met veel liefde: de redlove appels

Appels geteeld met veel liefde: de redlove appels


Op zijn 35 hectare grond, teelt Jacco Merkens - Werkhoven samen met zijn team de speciale redlove appels. Al 10 jaar zet Jacco zich met veel toewijding in voor biologisch telen. Zijn vrouw en twee jonge kinderen helpen hem daar graag bij.Divers team

Niet alleen zijn vrouw en twee dochters dragen een steentje bij, Jacco heeft een heel team aan toegewijde harde werkers. In de afgelopen jaren heeft Jacco een divers team om zich heen gebouwd. Uit eigen beweging is hij op zoek gegaan naar werknemers die iets buiten de standaard vallen zoals 65 plussers en studenten. Juist dankzij de verschillen is de sfeer op de werkvloer gezellig en gemoedelijk.


Redlove; één van de meest gezonde appels

De Redlove appel is niet zomaar een appel: het is de koning in zijn soort. Knapperig, knalrood (ook vanbinnen) en uiterst smakelijk. En daarnaast bevat ook nog eens veel meer antioxidanten dan de doorsnee appel. Hoe dat kan? Het is een bijzonder ras en daarnaast zorgen Jacco en zijn team ervoor dat de bodem van zijn biologische teelt in excellente vorm is. Ook dat draagt bij aan meer voedingsstoffen.Dit artikel delen?