Terug Lees dit artikel

Biologische appels van Twisk Boomgaard

Biologische appel van Twisk Boomgaard


Als je houdt van puur natuur, dan zullen de appels en peren van Twisk Boomgaard zeker in de smaak vallen. Eigenaresse Maaike Bischot laat alles over aan de natuur, dát is haar geheim.Vogels vertellen wanneer de appels en peren rijp zijn

Bij Twisk Boomgaard wordt alles écht volgens de natuur aangepakt. Sterker nog: de natuur bepaalt het werkschema. Wanneer ze merken dat de vogels komen voor de appels en peren, weten ze dat ze rijp zijn en is het tijd om te plukken. De vogels weten het vaak al eerder dan zijzelf. Hoe bijzonder!


De natuur lost het zelf op

Geen enkel bestrijdingsmiddel komt op het terrein van Maaike haar boomgaard. Zij laat de natuur zelf afrekenen met ongewenste gasten op de boomgaard. Ieder dier heeft namelijk een natuurlijke vijand. Veel insecten worden bijvoorbeeld opgegeten door vogels. De enige diertjes die niet door de natuur zelf worden opgeruimd zijn de appelbloesemkevertjes. Deze kevertjes eten de bloemen van de bloesem op. Om ze aan te pakken worden er kleine holle buisjes in de bloesem geplaatst waar ze zelf in kruipen. Zo worden ze heel diervriendelijk gevangen en kan de bloesem mooi bloeien.


De vogels vertellen wanneer de appels en peren rijp zijn.


Appel met een nummertje

Maaike teelt diverse peren en appels en ze vindt ze allemaal bijzonder en lekker. Maar één ras is misschien toch wel haar favoriet. Dat is appel met de naam: nummer 251. Het appeltje is mooi paars-rood, bevat een perfect formaat en is fris van smaak. Een week na de oogst ligt het appeltje al in de winkel! Mocht je de naam een beetje… ja… raar vinden dan heb je gelijk. Er is nog een poging gedaan om de 251 een naam te geven, maar om één of andere reden sloeg dat niet aan. Klanten bleven maar vragen naar ‘die appel met het nummertje’. Ach: misschien maakt hem dat dan juist speciaal!


Dit artikel delen?