Bleekselderijsalade
Bleekselderijsalade met peer en blauwe kaas
Voor 4 personen
- 2 handperen, geschild, klokhuis verwijderd en in reepjes
- 1 eetl citroensap
- 2 stengels bleekselderij, in reepjes
- 200 g castello blue (of een andere blauwschimmelkaas), in blokjes
- 2 eetl walnoten, geroosterd in een droge koekenpan en grof gehakt
Voor de dressing
- 1 eidooier
- 1 theel witte wijnazijn
- 1 theel mosterd
- ½ theel honing
- 1 eetl groentebouillon
- 1 eetl notenolie
- ± 4 eetl maïskiemolie
Bereiding
- Besprenkel de peer met citroensap om verkleuring te voorkomen.
- Meng voor de dressing alle ingrediënten, behalve de olie, met een staafmixer door elkaar. Giet er langzaam, met de staafmixer aan, net zoveel olie bij tot je een mooie gebonden dressing hebt.
- Verdeel de peer, bleekselderij, blauwe kaas en walnoten over 4 borden en sprenkel de dressing erover.