Bleekselderijsoep met forel en gember
Bleekselderijsoep met forel en gember
Voor 4 personen
- 1 eetl (olijf)olie
- 1 rode ui, gesnipperd
- stukje gember, geschild en geraspt
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 rode peper, zaadjes verwijderd, in ringen
- 1 l groentebouillon (van 2 blokjes)
- 200 ml kokosmelk
- 4 stengels bleekselderij, in boogjes
- 200 g doperwten (diepvries)
- 100 g gerookte forel, in stukjes
- 1 eetl basilicum, in fijne reepjes
- 1 bosui, in schuine stukjes
Bereiding
- Verhit de olie en fruit hierin de rode ui, gember, knoflook en de rode peper.
- Giet de bouillon en de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Voeg de bleekselderij toe, en na een paar minuten de erwtjes. Kook nog even mee.
- Leg de stukjes forel in 4 voorverwarmde kommen, verdeel de soep erover en top met basilicum en gesneden bosui.