Bloemkool met blauwe kaasdressing
Bloemkool met blauwe kaasdressing
Voor 4 personen
- Bloemkool
- VOOR DE DRESSING
- 1 teentje knoflook, zeer fijn gesneden
- ½ theel zout
- 1 theel fijne mosterd
- ½ eetl balsamico-azijn
- ½ eetl citroensap
- 1 eetl mayonaise
- 3 eetl crème fraîche
- 1 eetl olijfolie
- ca. 40 g blauwe kaas naar keuze, verkruimeld
- 2 lente-uitjes, fijngesneden (beetje achterhouden voor garnering)
- versgemalen peper
Bereiding
- Kook de bloemkool in zijn geheel beetgaar in gezouten water (ca. 15 minuten). Laat helemaal afkoelen.
- Maak ondertussen de dressing: roer knoflook, zout en mosterd door elkaar in een kommetje. Voeg azijn en citroensap toe en vervolgens mayonaise en crème fraîche. Roer goed tot je een gladde saus
- hebt.
- Maak de dressing af met blauwe kaas, lente-ui en versgemalen peper. Roer goed door. Proef of er nog iets bij moet.
- Leg de afgekoelde bloemkool op een bord, giet de dressing erover en garneer met lente-ui.