Bloemkool met garnaal en gepocheerd ei
        
    
    
                    Bloemkool met garnaal en gepocheerd ei
                    
                    Voor 4 personen
                    
    
            	        - 1 kleine bloemkool
- 3 eetl olijfolie
- 100 ml witte azijn
- 4 zeer verse eitjes
- 2 eetl mayonaise 
- sap van ½ citroen
- 300 g Hollandse garnalen
- peterselie, fijngehakt 
- peper en zout 
- ook nodig: vormsteker 8 cm Ø
                    Bereiding
                    
	    
		                    	        - Verwarm de oven voor op 160°C. 
- Snijd van de bloemkool kleine roosjes ter grootte van maximaal 1 cm en doe in een kom. Vermeng met de olijfolie en wat (witte) peper en zout. Leg het mengsel op een met anti-aanbak folie bedekte bakplaat en gaar de bloemkoolroosjes in de oven in ongeveer 20 minuten beetgaar. Roer regelmatig om. 
- Vul een kookpan met 1.5 liter heet water en azijn en laat tegen het kookpunt aan komen. Klop met een garde door het water zodat een draaikolkje ontstaat; breek het ei in een kopje en laat het in het hete water glijden. Pocheer zo de eitjes één voor één gedurende maximaal 4 minuten. De dooier dient nog vloeibaar te zijn. 
- Schrik de eieren af in koud water. Leg op een droge theedoek en snijd het eiwit eventueel bij voor een mooie vorm.
- Plaats de vormsteker op het bord en vul deze met een laagje bloemkoolroosjes. Meng de mayonaise met wat druppels citroen en strijk dit mengsel over de bloemkool.
- Voeg een laag garnaaltjes toe en besprenkel deze ook met wat citroensap.
- Warm de gepocheerde eitjes op in wat warm water. Verwijder de steker voorzichtig en leg het gepocheerde eitje op de garnaaltjes. 
- Kruid het eitje met wat peper en zout en dien op. Garneer eventueel met wat waterkers.
                    
                    
                            
    
    
        
    
    
                    