Bloemkoolballetjes met miso en zwarte bonen
Bloemkoolballetjes met miso en zwarte bonen
Voor 4 personen
- bloemkool 300 g, in roosjes, gekookt
- zwarte bonen 50 g
- rundergehakt 200 g
- mirin 2 eetl
- bruine suiker 1 eetl
- misopasta 100 g
- Sesamolie, ½ theel
- olie 1 eetl
Voor de saus
- Tahin 1 eetl
- Pindakaas 3 eetl
- Sake 1 eetl
- Sojasaus, 1 eetl
- Noedels
Bereiding
- Meng de bloemkool met het gehakt en de zwarte bonen.
- Verwarm de mirin en los de suiker en de misopasta erin op.
- Meng door het bloemkoolmengsel en vorm er 10 balletjes van.
- Bak in een eetl olie.
- Serveer met saus van tahin, pindakaas, sake en soja en noedels.