Bloemkoolcouscous met paddenstoelen, paprika en kip
Bloemkoolcouscous met paddenstoelen, paprika en kip
Voor 2 personen
- 1 ui, gesnipperd •
- 1 scheutje kokosolie
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 200 g kippendijen, in stukjes
- 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
- 200 g kastanjechampignons, in kleine stukjes
- 1 bloemkool, in roosjes
- handje verse kruiden naar keuze, fijngehakt
- zout en peper
- citroensap naar smaak (optioneel)
Bereiding
- Fruit de ui in de kokosolie. Voeg de knoflook en kip toe en laat meebakken tot de kip goudbruin is. Doe er dan ook de paprika en de champignons bij, schep alles goed om en laat bakken tot de kip gaar is.
- Vermaal de bloemkool in ca. 25 seconden tot couscous in de keukenmachine of met de staafmixer. Let op: maak de korrels niet té fijn, want dan worden ze te nat.
- Schep de bloemkoolcouscous en kruiden door de kip en groenten in de pan en bak even mee.
- Breng op smaak met zout, peper en eventueel citroensap.