Bloemkoolmaaltijdsoep met gerookte zalm
        
    
    
                    Bloemkoolmaaltijdsoep met gerookte zalm
                    
                    Voor 4 personen
                    
    
            	        - 1 eetl olijfolie
- 1 stengel bleekselderij, in stukjes
- 2 uien, in stukken 
- 1 bloemkool, schoongemaakt en in roosjes 
- 800 ml groentebouillon
- 200 ml room          
- 2 grote aardappels, geschild en in blokjes 
- 200 g gerookte zalm, in reepjes 
- boerenbrood (optioneel), voor erbij
                    Bereiding
                    
	    
		                    	        - Verwarm de olie in een pan en stoof hierin de bleekselderij, ui en bloemkool tot de ui glazig is.
- Giet de bouillon en de room erbij, voeg de aardappels toe en breng aan de kook. Laat alles zachtjes koken tot de aardappels en groenten gaar zijn. 
- Pureer de soep met een staafmixer en garneer met enkele reepjes zalm. Serveer met brood en de rest van de zalm.
                    
                    
                            
    
    
        
    
    
                    