Bloemkoolsalade met bramen
Bloemkoolsalade met bramen
Voor 2 - 4 personen
- ½ bloemkool in roosjes
- 1 blik boterbonen
- ½ blik Depuislinzen
- 4 bosuitjes
- bakje bramen
- 2 handen vol verse kruiden: bv. peterselie, dille, munt
- 2 eetl olijfolie
- Sap van halve citroen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de bloemkoolroosjes met 2 eetl olijfolie, wat zout en peper en verdeel ze over een bakplaat. Zet ze hoog in de oven en bak ze +/- 15 minuten tot ze beetgaar en mooi geroosterd zijn.
- Doe de boterbonen en linzen in een vergiet en spoel af met koud water. Laat uitlekken.
- Snijd de bosui in ringetjes. Hak de peterselie en dille grof.
- Meng de roosjes bloemkool met de boterbonen, linzen, bramen en bosui.
- Klop een dressing van de olijfolie, citroensap, peper en zout en meng dit door de groenten.
- Verdeel de verse kruiden erover en schep nog een paar keer voorzichtig door.