Bloemkoolsoep met currypasta
Bloemkoolsoep met currypasta
Voor 4 personen
- 3 eetl olie
- 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 1 bloemkool, in roosjes
- 1 l groentebouillon
- 1 aardappel, geschild en in blokjes
- zout en peper
- handje peterselie, fijngehakt
- 1 eetl currypasta
Bereiding
- Verwarm 1 eetlepel olie in een pan en bak hierin de bleekselderij, ui en bloemkoolroosjes even aan.
- Overgiet de groenten met de bouillon, voeg de aardappel toe en laat zachtjes koken tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Pureer de soep met een staafmixer en roer de peterselie erdoorheen.
- Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin al roerende de currypasta tot de geuren en smaken loskomen.
- Verdeel de soep over 4 kommen en druppel de curry-olie erover.