Bloemkoolsoep met prei en peterselie
Bloemkoolsoep met prei en peterselie
Voor 4 personen
- 2 eetl boter of kokosolie
- 3 prei, fijngesneden
- 1 theel kerrie
- 2 eetl bloem
- 1 l groentebouillon
- 1 bloemkool, in roosjes
- 4 eetl slagroom
- Topping: 2 eierdooiers, handje peterselie, gehakt
Bereiding
- Verwarm de boter en voeg de prei en de kerrie toe. Laat even fruiten. Voeg vervolgens de bloem toe. Laat nog ongeveer 1 minuut garen.
- Voeg al roerend de hete bouillon beetje bij beetje toe.
- Voeg de bloemkool toe en laat op laag vuur nog 15 minuten pruttelen.
- Haal de pan van het vuur, pureer met een staafmixer en voeg 1 eetl van de slagroom toe.
- Meng de eidooiers met de rest van de room en voeg dit toe aan de soep. Top met grof gehakte peterselie.
Tip: Laat de bloem achterwege als je een heldere versie wil. Voeg dan wel wat meer room toe.