Bloemkoolsteaks met homemade barbecuesaus
Bloemkoolsteaks met homemade barbecuesaus
Voor 4 personen
- ras el hanout 1 eetl
- olijfolie 3 eetl
- citroen 1, rasp en sap
- knoflook 2 teentjes, geperst
- zout en peper gemalen
- bloemkool 1, in dikke plakken
Barbecuesaus
- ketchup 200 ml
- knoflook 1½ teentjes, geperst
- rietsuiker 25 g
- ahornsiroop 1 eetl
- appelazijn 1½ eetl
- vegan worcestershiresaus* 1 eetl
- gerookte paprikapoeder 1 eetl
- mosterd fijn 1 theel
- zout 1 snufje
Bereiding
- Verhit de BBQ tot ca. 180°C.
- Meng de ras el hanout, olijfolie, citroensap en -rasp, knoflook, zout en peper door elkaar en marineer de bloemkoolplakken hiermee.
- Breng intussen alle ingrediënten voor de barbecuesaus al roerend aan de kook in een pannetje. Zet het vuur laag en laat doorkoken tot alles is opgelost en ingedikt (dat duurt ca. 5 minuten). Haal van het vuur.
- Leg de bloemkoolsteaks op de BBQ (direct boven de hitte) en rooster aan beide kanten ca. 3 minuten totdat ze mooi gekleurd zijn. Pak de steaks in met aluminiumfolie en gaar rustig verder op de BBQ (nog ca. 20 minuten).
- Controleer of de bloemkool gaar is met een vork (als de vork er makkelijk inprikt is het gaar) en serveer met de zelfgemaakte barbecuesaus.