Bloemkooltajine, kikkererwten, tomaat
Bloemkooltajine, kikkererwten, tomaat
Voor 2 - 4 personen
- bloemkool 1 st, in roosjes
- kikkererwten 400 gr
- Romatomaat 3 st, partjes
- citroen ½ sap
- venkel 1 st, reepjes
- bosui ½ bosje, ringen
- zwarte olijven 4 eetl
- venkelzaad 1 eetl
- olijfolie 3 eetl
- ras el hanout ½ eetl
- koriander 2 takjes
- zout en zwarte peper gemalen
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een braadpan of tajine en fruit de bosui samen met de venkelzaadjes, voeg daarna de ras el hanout toe.
- Voeg de bloemkool, kikkererwten, Romatomaten, citroensap, venkel en olijfolie toe samen met 350 ml water.
- Breng het aan de kook en zet het vuur laag, laat het gedurende 40 min. garen. Voeg als laatst de korianderblaadjes toe.