Boekweit pancakes met blauwe bessen
Boekweit pancakes met blauwe bessen
Voor 4 personen
- 190 g boekweitmeel
- 45 g boter of kokosolie – en extra om in te bakken
- 10 g bakpoeder
- 6 g zout
- 10 g rietsuiker
- 300 ml melk (voor glutenvrij neem je amandelmelk)
- 1 ei
- 250 g blauwe bessen
Bereiding
- Smelt de boter of de kokosolie.
- Roer het meel, bakpoeder, zout en suiker door elkaar. Maak in het midden een kuiltje en giet daar de gesmolten boter en melk in. Breek het ei boven het beslag.
- Roer stevig door elkaar. Er mogen geen klontjes meer in het deeg zitten.
- Verhit een koekenpan met een dikke bodem. Vet in met een doekje met wat kokosolie of boter.
- Schep drie hoopjes beslag in de pan, maatje sauslepel. Het beslag is dik, dus het loopt maar iets uit en het worden drie ronde pannenkoekjes.
- Als de bovenkant van den pannenkoekjes droog zijn en kleine bubbeltjes hebben, zijn ze aan de onderkant gaar. Draai ze om en bak ze aan de andere kant nog eventjes.
- Stapel de pancakes op een bord en serveer ze met blauwe bessen en wat maplesyrup of honing.