Terug Lees dit artikel

Boekweitcouscous met geroosterde pompoen en cranberry

Boekweitcouscous met geroosterde pompoen en cranberry


Voor 4 personen


Voor de dressing

  1. sinaasappelsap 3 eetl
  2. honing 3 eetl
  3. Dijon mosterd 1 eetl
  4. knoflook 1 klein teentje, geperst
  5. appelcider-azijn 2 eetl
  6. olijfolie 60 ml
  7. zout en peper


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  2. Leg de pompoenblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster de pompoen zo’n 20 à 25 minuten tot hij mooi gekleurd en gaar is.
  3. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Klop een dressing van alle ingrediënten en breng op smaak met zout & peper.
  5. Meng de pompoen met de couscous, rucola, rode ui, cranberries en pecannoten en voeg dressing naar smaak toe. Serveer lauwwarm.



Dit artikel delen?