Boekweitpannenkoekjes met peer en blauwe bessen
Boekweitpannenkoekjes met peer en blauwe bessen
Voor 2 personen
- 2 eieren (klein/medium)
- 75 g boekweitmeel
- 50 g volkorenmeel
- ¼ theel kaneel gemalen
- 1 banaan rijpe, geprakt
- zout
- 1 theel bakpoeder
- 250 ml (soja)melk
- optioneel: 25 g rozijnen
- ghee of olie om in te bakken
- 1 peer, geschild en in partjes
- 200 g blauwe bessen
Bereiding
- Klop de eieren met het boekweit- en volkorenmeel, kaneel, banaan, zout bakpoeder en (soja)melk tot een glad beslag; voeg eventueel rozijnen toe. Laat 10 minuten rusten.
- Verhit de ghee of olie in de koekenpan en bak heel rustig goudbruine pannenkoekjes van het beslag.
- Serveer met peer en blauwe bessen.
Tip: varieer met andere soorten meel zoals teffmeel of amandelmeel en garneer eventueel met ahornsiroop.