Boerenkoolsoep met kaascroutons
Boerenkoolsoep met kaascroutons
Voor 4 personen
- 100 g boerenkool, in kleine stukjes
- 1 ui, in halve ringen
- 30 gram g boter
- 25 g bloem
- ½ theel kerrie
- 50 ml rode port
- 1 l groentebouillon
- ½ kleine koolrabi, in blokjes
- 1 klein stokbrood
- handvol geraspte kaas (50 gram)
Bereiding
- Bak de boerenkool en de uien aan in de boter. Voeg bloem en kerrie toe en laat kort garen. Blus af met de port en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat 15 minuten trekken.
- Voeg de blokjes koolrabi toe en laat nog 10 minuten garen. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
- Snijd het stokbrood in dikke plakken en bestrooi met geraspte kaas. Gratineer in de oven, met bovenwarmte aan, totdat de kaas gesmolten en gekleurd is.
- Schep de soep in kommen en serveer met de kaascroutons.