Boerenkoolstamppot met rookworst
Boerenkoolstamppot met rookworst
Voor 4 personen
- 600 g boerenkool, gesneden
- 1 kg aardappels, geschild en in stukken gesneden
- 1 verse rookworst
- 1½ dl melk
- 35 g boter
- 1 eetl Zaanse mosterd
- zout
Bereiding
- Kook de boerenkool ongeveer 10 minuten in een bodempje water.
- Doe de aardappels in een grote pan, verdeel de voorgekookte boerenkool erover en leg de rookworst erop. Kook dit alles in ongeveer 30 minuten gaar.
- Haal de worst uit de pan en giet het kookvocht af.
- Stamp de boerenkool met de aardappels, melk, boter en mosterd door elkaar en breng de stamppot op smaak met een beetje zout.
- Snijd de worst in plakjes en serveer deze bij de boerenkool.
Bereid het eens anders
- Is het bereiden van gewone boerenkool geen uitdaging meer voor je? Geef dan een Italiaanse draai aan je boerenkool door de rookworst te vervangen door pikante Italiaanse worst zoals Cacciatore.
- Roer de stukjes Italiaanse worst samen met 2 eetlepels gedroogde tomaat (kleingesneden) en 1 ui (gesnipperd) door de boerenkool en warm alles nog eens goed door.